U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Een groep vrijwilligers die bouwplannen beoordeelt, voor de toekomstige bewoners en gebruikers.

“We zijn een groep enthousiastelingen, die geïnteresseerd is in de bouwplannen die ontwikkeld worden in de verschillende kernen van Peel en Maas.” Zo vertelt de voorzitter van de VAC Wonen Peel en Maas. “We bekijken tekeningen van bouwplannen het liefst zo vroeg mogelijk. Zodat eventuele verbeteringen die we voorstellen nog meegenomen kunnen worden. Dan krijgen de toekomstige bewoners, die nu nog niet bekend zijn, een woning die beter op hun wensen aansluiten. We letten op aspecten als bruikbaarheid, doelmatigheid, toegankelijkheid, veiligheid, gezondheid, comfort, onderhoudsvriendelijkheid en levensloopbestendigheid. We kijken daarbij niet alleen naar de woningen en het woongebouw maar ook naar de woonomgeving. Denk daarbij aan voldoende parkeerplaatsen, veilige speelplaatsen en dergelijke.”

De VAC Wonen Peel en Maas doet dit sinds de oprichting in 2010. En werkt regelmatig samen met andere belangenorganisaties zoals ouderenbonden, huurdersverenigingen en gehandicapten-platforms.

Op lokaal nivo werken we zelfstandig maar de leden worden opgeleid en ondersteund door de landelijke koepelorganisatie VACpunt Wonen. Dit kenniscentrum is vlak na de 2e wereldoorlog ontstaan om de bouwplannen van toen aan te passen aan de eisen van de toekomstige bewoners. Daartoe werden de plannen beoordeeld door (huis-)vrouwen. Zo is ook de naam VAC, oftewel Vrouwen Advies Commissie, ontstaan. Tegenwoordig betekent de afkorting Voorlichting en Advies Commissie. De meeste lokale commissies hebben de naam VAC aangehouden als verwijzing naar hun oorsprong uit 1947.terug

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?