U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mantelzorgwoning PasAan in Oirschot

Gepost 2015/03/12

Bezoek demonstratie – mantelzorgwoning PasAan in Oirschot

 

Bezoek uit Peel en Maas

Op woensdag 4 maart heeft een aantal vrijwilligers uit de gemeente Peel en Maas een bezoek gebracht aan de demonstratie – mantelzorgwoning van PasAan in Oirschot. De reden van dit bezoek was om meer informatie te krijgen over hetgeen er allemaal komt kijken bij het plaatsen van een mantelzorgwoning en om, uiteraard, eens een mantelzorgwoning van dichtbij te bekijken.

 

De vrijwilligersgroep werd gevormd door:

-          vier mensen van de Stichting VAC Wonen Peel en Maas,

-          vijf mensen die als gastheer en gastvrouw betrokken zijn bij het ‘Huis van Morgen’ in de gemeente Peel en Maas.

 

De VAC Wonen Peel en Maas VAC behartigt de belangen van de woonconsument vanuit de visie van de gebruiker en stelt zich onder andere tot doel het bevorderen van de gebruikskwaliteit van woningen en van de woonomgeving.

 

Het ‘Huis van Morgen’ is een normale jaren ’60 eengezinswoning, die ingericht is als demonstratiewoning,  waar mensen kunnen komen kijken om te ervaren welke mogelijkheden er zijn om langer in eigen huis te kunnen blijven wonen.

 

De vrijwilligers van zowel de VAC Wonen als van het  ‘Huis van Morgen’ zetten zich onder andere in voor meer bewustwording van de woonconsument met betrekking tot hun huidige en/of toekomstige woonsituatie en dan vooral gericht op de gebruikskwaliteit hiervan.

 

Ontvangst en uitleg

Na de hartelijke ontvangst door Hanneke en Peter Veldhuijzen, met koffie en echte ‘Bossche Koek’, in de demonstratie – mantelzorgwoning heeft Peter uitleg gegeven over het traject dat afgelegd dient te worden voordat de daadwerkelijke plaatsing een feit is.

 

Voor het grootste deel van de bezoekers was dit allemaal nieuw en zij waren dan ook bijzonder enthousiast over de mogelijkheid om op deze wijze nader kennis te maken met alles wat er komt kijken bij het plaatsen van een mantelzorgwoning. Na de uitleg van Peter is er een rondje gemaakt door de demonstratie – mantelzorgwoning waarbij ook aandacht is besteed aan de technische aspecten van de woning en de opties voor mogelijke voorzieningen ten behoeve zorgverlening.

 

Daarna kwam eigenlijk als ‘kers op de taart’ nog het bezoek aan de fabriek waar op dat moment de laatste hand werd gelegd aan de mantelzorgwoning die nog dezelfde week in Assendelft geplaatst zou worden. Dit was voor de ‘heren technici’ onder ons natuurlijk helemaal top! Er werd nog druk gesleuteld in de technische ruimte in de woning, als ‘gemetseld’ aan de buitenzijde van de woning; mooi om dit te mogen zien.

Productiehal PasAanProductiehal PasAan

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?